Coway Inception-Penapis Air Alkali dan Mineral Hybrid

Sejak diperkenalkan pada tahun 2016, Coway inception merupakan penapis air alkali yang digemari kerana Coway memberi kemudahan kepada pengguna untuk membeli dengan pakej ansuran bulanan. Seperti sedia maklum penapis air alkali sangat mahal kerana proses elektrolisis air alkali yang rumit. Tak hairanlah jika penapis air alkali boleh mencecah harga sepuluh ribu ringgit (RM10,000)

Coway Inception Penapis Hybrid Pertama di Malaysia

Ansuran Bulanan Coway Inception yang tidak membebankan…

Kini dengan kemudahan ansuran bulanan penapis air alkali coway inception tidak membebankan pengguna, malah dengan servis percuma yang ditawarkan dengan kontrak pembelian sangat berbaloi dan menjimatkan. Bayangkan anda tak perlu lagi membayar harga servis dan tukar filter secara berasingan kerana ia sudah termasuk dalam pakej sewa beli. Mudah kan?

Kelebihan Penapis Air Alkali Inception

Kepuasan hati pengguna adalah matlamat kami di Coway. Jadi kami akan pastikan setiap produk kami memberi manfaat kepada anda. Antara kelebihan penapis air coway inception ialah :

3 PH yang berbeza untuk fungsi berbeza

Anda seorang pengguna yang baru nak mencuba gaya hidup sihat dengan meminum air alkali. Coway inception menawarkan 3 pH iaitu 8.5, 9.0 dan 9.5 yang memudahkan badan anda menyesuaikan diri dengan air alkali secara berperingkat. Ini dapat megelakkan badan anda mengalami kejutan. Saranan saya sebagai health planner coway anda, mulakan dengan air alkali pH 8.5 dahulu untuk permulaan. Selepas seminggu, naikkan pH air kepada 9.0. Selepas seminggu minum air alkali pH 9.0 anda boleh nikmati air alkali dengan pH 9.5.

Kajian daripada Drexel Plasma Camden Institute, New Jersey, Amerika Syarikat pada November 2016 menunjukkan bahawa amalan meminum air alkali setiap hari mengurangkan kelikatan pada darah dan melancarkan perjalanan darah ke organ-organ badan. Kajian ini juga menunjukkan bahawa kadar oxygen dalam darah lebih baik daripada meminum air biasa. Kajian ini melibatkan 100 orang sukarela dan dianggap sebagai salah satu kajian kecil

Selain itu juga kajian kecil daripada Voice institute of New York pada Julai 2012 menemukan hasil bahawa meminum air alkali pH 8.8 dapat mengurangkan asid reflux. Apakah itu asid reflux? Pernah tak anda terkena heartburn atau nama melayunya pedih ulur hati? Penyebab utama masalah ini adalah disebabkan oleh asid dalam perut memasuki ruang salur makanan (esophagus). Air alkali dapat mematikan pepsin penyebab utama heartburn.

Tambahan pula, testimoni daripada pelanggan sedia ada yang mengatakan bahawa air akali dapat mencuci usus, menambahbaik kelembapan kulit (increase skin moisture) dan dapat membantu mengurangkan berat badan, melawaskan perut, awet muda dan dapat membantu mengurangkan cirit birit. Limit yang disarankan cuma 2 hingga 3 gelas sahaja sehari.

Mempunyai Tapisan Air Mineral 3 Suhu (Panas, Sejuk dan Air Suhu Bilik)

Kanak-kanak atau anak kecil tidak sesuai meminum air alkali. Jangan risau sebab penapis air alkali coway inception merupakan penapis air hybrid yang mengabungkan air mineral dengan air alkali. Jadi anak-anak anda dapat menikmati air mineral 3 suhu (panas, sejuk dan suhu bilik) tanpa was-was. Sekaligus menjadikan penapis air alkali coway inception sangat sesuai untuk anda yang bekeluarga dan mementingkan kesihatan badan.

Tapisan Air alkali pada 2 Suhu (Sejuk dan Suhu Bilik)

Jika anda seorang penggemar air sejuk dan masih ingin menikmati air alkali (pH 8.5,9.0,9.5) juga tidak menjadi masalah kerana penapis air alkali coway villaem mempunyai 2 suhu air. Air alkali coway boleh dinikmati dengan suhu bilik atau sejuk.

Sistem Cucian Elektrode Sebelum dan Selepas Guna

Umum pasti mengetahui bahawa air alkali terhasil daripada proses elektrolisis air kan. Setiap kali proses ini terjadi, electrode akan terkesan. Penapis air alkali coway inception mempunyai sistem cucian electrode secara automatik sebelum dan selepas penggunaan bagi memastikan air alkali terhasil tepat pada pH yang dikehendaki (pH 8.5, 9.0 atau 9.5).

Spesifikasi Penapis Air Alkali Coway Inception

Spesifikasi Penerangan
Sistem Tapisan Alkali dan Mineral
Tangki 5.5 liter
Suhu Air Alkali Sejuk dan suhu bilik
Suhu Air Mineral Panas, Sejuk dan Suhu Bilik
Berat penapis air 24kg
Ukuran 28cm (Lebar) x 52.3cm (Panjang) x 51.1cm (Tinggi)
Harga Cash RM7,070 (1 Tahun warranty + 1 Tahun Free Servis)
Harga Ansuran RM184 ( 5 Tahun warranty + 5 Tahun servis)

Dapatkan Heart Servis Coway Apabila Anda Membeli Menggunakan Pakej Ansuran

  1. Servis Cuci Filter dan Penapis air
  2. Servis Tukar Filter Percuma Tiap 6 Bulan
  3. Percuma Tukar Alat Ganti Selama 5 Tahun jika ada kerosakan
  4. Percuma proses pemasangan semula jika berpindah
  5. 5 Tahun Warranti Penuh Coway

Berminat dengan produk coway yang lain? Anda boleh rujuk¬† halaman promosi coway 2019 untuk info promosi produk coway. atau boleh Whatsapp Faris…

Whatsapp Faris Sekarang

 

error: Content is protected !!