Coway Prime Mattress Series – Beli Tilam Dapat Orang Gaji Percuma!

BILA TIDUR TAK CUKUP MESTI MOOD KELAUT. BETUL KAH?

Tak best sangat rasa bila tak cukup tidur kan? SANGAT TAK BEST!

Terus dalam fikiran terpaksa bayangkan macam-macam benda kena settlekan hari ni.

Dalam hati berharap biarlah hari ni cepat-cepat berlalu, So boleh balik rehat dan tidur puas-puas.

Semua orang better behave elok-elok, kalau tak memang kena la kan, dengan tak cukup tidur ni. Jangan macam-macam!

Haa…pernah tak alami situasi dekat atas ni?

Banyak kajian yang telah dilakukan oleh saintis Amerika Syarikat dan Eropah, 

SAINTIS MENYATAKAN BAHAWA TIDUR YANG CUKUP & BERKUALITI ADALAH SANGAT PENTING!

Majalah healthline.com mengeluarkan artikel berdasarkan penemuan dan kajian saintis dari 36 experiment yang menyatakan pelbagai kesan negatif akan dialami oleh mereka yang tidak mempunyai kualiti tidur yang bagus dan waktu tidur yang mencukupi. Faris rumuskan kepada sepuluh perkara yang paling menakutkan. 

10 KESAN BURUK YANG PALING JELAS APABILA TIDUR TIDAK BERKUALITI

1. Mudah naik berat badan
2. Anda akan kerap rasa lapar & makan berlebihan
3. Sentiasa rasa tidak bertenaga dan lemau sepanjang hari
4. Produktiviti semakin menurun dan mudah hilang fokus
5. Kajian dari University of Warwick, Warwick Medical School merumuskan tidur yang tidak berkualiti dan kurang 6 jam sehari amat cenderung untuk mendapat diabetes type 2
6. Kesan jangka masa panjang yang lagi berbahaya seperti risiko sakit jantung dan strok yang kronik
9. Lambat sembuh apabila dah jatuh sakit disebabkan oleh sel-sel badan yang banyak rosak. Sistem imunisasi badan bekerja sewaktu kita tidur. Pada waktu itulah badan membaiki sel-sel badan yang rosak dan mengeluarkan sel-sel baru
10. Simptom paling jelas apabila tidur tak cukup ialah emosi tak stabil dan boleh menjejaskan rutin seharian. Kebanyakkannya bila tak dapat kawal emosi, anda selalunya melakukan perkara tanpa berfikir seperti marah tanpa sebab atau 'moody' sepanjang hari

Dah baca semua kesepuluh kesan buruk tak cukup tidur. Jadi anda dah tahu dan sedar. So, nak buat apalah kaitan tilam coway dengan kesan buruk diatas?

Okay, Faris Coway nak anda fikir, tilam mahal memang anda mampu beli kan. Malah sekarang ni pun anda dah pun guna tilam mahal di rumah sekarang. 

Tapi mesti ada rasa tak kena je dengan tilam sekarang ni. Macam ‘something is missing’. Tak sampai tahap yang kita nak lg. Dan membuatkan anda berfikir kat mana yang tak kena ye.

Sebab itulah sekarang tilam yang mahal je tak cukup tau.

Okay, bayangkan anda beli kereta mercedes warna kegemaran anda. Sape tak suka kereta mercedes kan. Sekali pandang semua tahu kereta mercedes tu memang mahal.

Tapi sayang, beli kereta dah mahal tapi tiada servis langsung atau servis percuma diberikan. Haishh, beli mahal-mahal tapi tiada servis.

Nanti kang kalau rosak kena keluarkan duit lagi, kereta import pulak tu, confirm alat ganti mahal. 

Alangkah bagusnya bila beli kereta DAPAT SERVIS FREE dan ADA TECHNICIAN KHAS yang cakna bab-bab maintenance ni. Jadi anda boleh ‘start’ kereta mercedes anda tu dengan yakin untuk jangka masa yang panjang.

Dan seperti yang anda tahu, bila anda beli mercedes anda layak untuk dapat servis percuma sehingga 5 tahun tau. Bestkan macam tu. 

Sama juga kalau anda beli katil & tilam coway. Ini adalah salah satu keistimewaan tilam Coway, pakej belian ansuran tilam 60kali bayar dengan servis percuma! Pakai tilam coway sama macam pakai mercedes tau.

Servis berjadual setiap 4 bulan sekali merangkumi pembersihan menyeluruh untuk membasmi kuman, bakteria serta menghilangkan habuk, debu dan hama yang boleh menjejaskan kualiti tidur dan kesihatan anda.

KEISTIMEWAAN TILAM COWAY: SERVIS PEMBERSIHAN & SANITATION BERJADUAL SETIAP 4 BULAN

7 langkah servis tilam coway wajib anda dapat dengan pemasangan tilam coway. Ia adalah sangat penting untuk kebersihan menyeluruh dan bertahan sehingga servis seterusnya.

Yang paling penting ialah untuk memastikan anda mendapat tidur yang berkualiti dan terhindar dari 10 kesan buruk tidur tak berkualiti yang Faris Coway nyatakan di atas.

matlamat anda sudah pasti untuk mendapat tidur yang cukup dan berkualiti kan? Bukan itu sahaja malah anda bakal dapat rasai kesan positive dari tidur yang berkualiti.

10 IMPAK POSITIF TIDUR YANG BERKUALITI DAN CUKUP

Sebagai syarikat servis pertama di Malaysia yang memperkenalkan servis tilam, Coway sangat komited untuk membantu anda mencapai kualiti hidup yang jauh lebih baik. Sama seperti penapis air dan udara.

Okay Faris dah cerita panjang lebar pasal 7 langkah pembersihan coway prime series mattress di atas. Kat bawah ni faris akan terangkan pula ciri ciri yang ada pada coway prime mattress series pula.

7 Ciri-Ciri Terbaik Coway Prime Series Mattress Yang Bakal Buatkan Anda Tak Sabar Nak Tunggu Waku Tidur!

5 Zone Pocket Spring Yang Membuatkan Anda Tidur Nyenyak Walaupun Orang Sebelah Asyik Berpusing-pusing sepanjang malam!

Bayangkan Coway Mattress King Size Anda dibahagikan kepada 5 bahagian. Setiap bahagian ada pocket spring masing. Memang sangat selesa bagai tidur di awangan.

Ciri penting ini untuk memastikan coway prime mattress ini mengikut kontur badan anda. Menjadikan tidur anda lebih lena dan berkualiti tanpa sakit-sakit badan apabila bangun pagi.

Ditambah Baik dengan Memory Foam Untuk Memastikan Tidur Malam Anda Benda Yang Paling Best Setiap Hari

Memory foam membantu pocket spring untuk menjadikan coway mattress prime series lebih lembut dan selesa. Pasti semua orang tahu memory foam mattress sangat bangus untuk kontur badan dan menyerap tekanan tilam pada badan.

Menjadikan tidur anda bertekanan rendah dan tidak menyakitkan badan. Badan tidak  bekerja kuat untuk menyerap tekanan daripada tilam. Justeru Coway mattress sangat bagus untuk anda bangun pagi dengan tubuh yang lebih segar dan bertenaga.

Ada lagi Lapisan Latex Untuk Tidur Sempurna Ibarat Raja

Coway mattress berketebalan 13 inci. Sangat tebal berbanding tilam lain yang hanya 8 hingga 12 inci sahaja. Lapisan Latex yang berlubang memastikan pengudaraan yang terbaik untuk tilam.

Selain itu, lapisan latex yang berongga dapat mengelakkan dari bau busuk terperangkap dalam tilam dan menyebabkan pembiakan kuman & bakteria penyebab penyakit.

Tilam yang lembap sangat disukai oleh kuman, bakteria dan hama untuk membiak.

Tak larat rasanya untuk anda angkat dan jemur tilam berat ni setiap hari kan?

Ciri Paling Special Yang Hanya Ada Pada Tilam Coway Dan Takde Pada Mana Mana Tilam Lain Di Dunia Ni ialah Lapisan Coconut Fibre

Lapisan coconut fibre untuk menyerap kelembapan  merupakan keistimewaan tilam coway yang sangat unik. Menurut kajian oleh sekumpulan doktor di Naval Hospital Jacksonville, Florida, Amerika Syarikat yang diterbitkan oleh American Family Physician.

Kajian membuktikan setiap orang akan mengeluarkan sekurang-kurangnya 2 liter peluh setiap malam. Ianya akan meningkat lebih banyak untuk golongan dewasa dan berumur 41 tahun dan keatas!

Jadi, bayangkan 2 liter untuk seorang setiap malam untuk berapa tahun tanpa dicuci dan dibersihkan.

Jadi tak hairanlah jika tilam adalah benda yang paling kotor dalam bilik tidur menurut majalah Business Insider yang menemubual seorang professor microbiology dan pathology,Phillip Tierno dari New York University School of Medicine.

Phillip menyatakan bahawa ‘Sebuah rumah yang berkeluasan 1500 kaki persegi akan mengumpul sebanyak 18-kilogram habuk setahun’. Itu belum diambil kira bakteria, kuman, kulapuk yang berkumpul dan membiak.

Jahitan Berselang Seli dengan Benang Karbon untuk Meneutralkan Lebihan Charge Statik

 

Pernah tak anda nak ambil sesuatu barang sebagai contoh troli di pasar raya atau nak buka peti sejuk. Ketika nak pegang handle tu anda terasa macam terkena renjatan elektrik menyebabkan anda tersentak?

Sama juga dengan tilam, ia mengumpul ‘static charge’ dan dilepaskan bila ada sentuhan. Dalam kes ini badan anda bila anda tidur. Dan ianya juga salah satu punca yang ramai terlepas pandang apabila dah tidur lama tapi masih rasa letih badan.

Benang karbon meneutralkan static charge berlebihan dan menjadikan badan anda jauh lebih segar dan bertenaga disaat bangun tidur.

PERCUMA Tukar Bahagian Atas Tilam ‘Topper’ Tiap 3 Tahun Secara

Keselesaan anda adalah keutamaan Coway. Ini untuk memastikan tilam coway sentiasa dalam keadaan bersih dan selamat untuk digunakan. Ini juga salah satu keistimewaan tilam coway yang tiada pada tilam brand lain. 

2 Jenis Tilam Mengikut Posisi Tidur Anda Yang Dominan – Mengiring atau Baring

Tilam Coway jenis soft(1) sangat sesuai untuk anda yang lebih banyak tidur mengiring.

Manakala tilam jenis firm(2) lebih sesuai untuk anda yang tidur secara baring/melentang.

Jika anda tak pasti, cuba anda baring atas katil dan rasa sendiri adakah mengiring atau baring yang lebih selesa untuk anda.

UKURAN TILAM COWAY MENGIKUT STANDARD DUNIA

Ukuran tilam coway super single ialah 83 inci panjang katil x 42 inci lebar katil x 43 inci tinggi katil. Ukuran tilam coway super single lebih besar berbanding tilam single biasa dengan perbezaan 5 inci lebar.

Ukuran tilam coway queen size pula 88 inci panjang katil x 60 inci lebar x 41.7 inci tinggi. Ukuran tilam coway queen size adalah pilihan ramai customer di Malaysia.

Dan ukuran tilam coway king size ialah 88 inci panjang katil x 72 inci lebar x 41.7 inci tinggi katil.

Mesti anda nak tahu bagaimana pengalaman guna tilam coway, kan? Faris Coway nak share beberapa testimoni dan review tilam coway.

Berdasarkan semua pengalaman guna tilam coway, semua cakap selesa sampaikan tak sedar! Maknanya mereka dapat tidur yang berkualiti la kan?

Selain itu, review tilam coway dari Puan Syazwani juga menyatakan tilam coway sangat membantu sakit belakang beliau. Betul sangat tu sebab 5 pocket spring memang ikut kontur dan menyerap tekanan dari badan. Macam tidur di awangan la kot rasa dia. 

Malah testimoni dan review servis tilam coway juga sangat positif. Ini kerana Coway ada technician khas dan terlatih untuk menjalankan servis dengan cekap. Servis yang diberikan kepada anda boleh mengubah kualiti tidur dan meningkatkan kualiti hidup anda sekeluarga.

Pengalaman menggunakan tilam coway diibaratkan seperti anda membeli kereta Mercedes. Kereta berkualiti dan dapat pula servis percuma selama 5 tahun dengan tukar ganti alat percuma. Dan yang lagi best apabila servis dilaksanakan oleh technician yang terlatih dan cekap untuk memastikan kualiti pada tahap optimum setiap waktu.

Anda harus dapatkan balik tidur anda yang berkualiti dan cukup!

Anda boleh beli tilam coway dengan 3 cara.

  1. Cash
  2. Instalment kad kredit sehingga 36bulan (0% faedah)
  3. Ansuran bulanan tetap dengan servis selama 60bulan

Harga set katil & tilam coway mengikut saiz adalah seperti berikut.

HargaSuper SingleQueen Size King Size
CashRM7,080RM7,480RM8,700

Ansuran 36 bulan (Kad Kredit)

RM196RM207RM241
Ansuran 60 bulanRM159RM169RM189

Dengan setiap pembelian melayakkan anda untuk dapat kelebihan berikut

  • PERCUMA Servis Pembersihan Menyeluruh Tilam 4 Bulan Sekali
  • PERCUMA Tukar Topper Tiap 3 Tahun
  • PERCUMA Proses Fogging Mematikan Kuman Dalam Bilik Selama 5 Tahun
  • PERCUMA Penghantaran
  • PERCUMA Pemasangan
  • PERCUMA Sanitation Check setiap 4 Bulan Sekali
  • PERCUMA Servis 5 Tahun
  • PERCUMA Alat Ganti selama 5 Tahun
  • WARRANTY PENUH 5 Tahun
  • atau SEPANJANG HAYAT jika sentiasa menggunakan servis Coway
  • TIADA bayaran tambahan. Ansuran tetap & tiada hidden charge Coway
  • PERCUMA PREMIUM GIFTS COWAY BERNILAI RM1,450!

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut boleh terus hubungi Faris Coway. Boleh terus klik butang call atau whatsapp dekat bawah ye. Pertanyaan adalah PERCUMA, Tanya je.

Mempunyai 315 orang customer dari serata Malaysia dan terus berkembang. Faris bersemangat membantu anda menyelesaikan masalah produk, pembayaran dan servis Coway.

Talian Faris Coway sentiasa ‘ON’ 24jam untuk anda. Jangan segan untuk Whatsapp Faris +60145064431 atau boleh email mfariscoway@gmail.com

error: Content is protected !!